11. kerület közkedvelt, felújított parkos (Bikás park) környezetében, 70nm, (3 szoba) ELADÓ

Bevezettük
Gyárlátogatás
Új szemlélet
Sport - Egészség
Állati dolgok
Birtokokosok
Tech kütyük
Zeniális
Turizmus
2
Esemény
Mézeskalácsváros 2013


December 27-ig még Te is foglalhatsz telket és pénteken a Bálnában átveheted a tésztát és a sablonokat. Ebben az évben felépítjük a várost, újévben pedig január 4-én szombaton ünnepélyesen megnyitjuk a kiállítást a látogatók előtt.

Az idei Mézeskalácsvárosban már biztosan lesz patika, múzeum, ékszerbolt, szerkesztőség, emeletes ház, curling pálya, egyetem, pékség. Köszönjük, hogy ennyien regisztráltatok Karácsony előtt!

Meghívó Mézeskalácsvárosba

Idén negyedik alkalommal építjük föl a Mézeskalácsvárost Budapesten és szeretném, ha ebben a játékban Ön is részt venne. Ha elfogadja a meghívást, kérem, erre a linkre kattintva regisztráljon egy telekért.

A fehérvászon Mézeskalácsváros egy bizalmi játék, egyben a mi családunk részvétele a közéletben. Mi biztosítjuk a terepasztalt, álljuk a rendezvény költségeinek nagy részét, és természetesen egy mézeskalácsházat is építünk évente. Ha ön részt vesz a rendezvényen, ön és családja vagy barátai építik majd a város épületeinek egyikét.
­
Helyszín: IX. kerület, Bálna, Fővám tér 11-12. A mézeskalácstészta átvételének időpontja december 27. (péntek) délután 4 órától 6 óráig. A tésztát csak segítségképpen készítettük, ha önnek könnyebb úgy, nyugodtan használhat saját készítésű tésztát. A receptet és egy tavalyi házmintát is talál itt az oldalunkon: http://www.napfenyposzt.hu/rebarbara/157-utmutatovarosimezeskalacshaz.html A mézeskalácsvárost december 29-én és 30-án­ délután, a Bálnában építjük össze a kész házakból. ­

Eddig minden évben, vagyis már háromszor volt komoly esélyünk arra, hogy az üres terepasztalt nézzük majd mi, mindannyian. A játék tétje ugyanis minden évben az, hogy vajon anélkül, hogy különösebb nyomást helyeznénk bárkire, megtelik-e a mézeskalácsváros olyan épületekkel, amelyeket otthon, családi, baráti, bizalmi körben készítettek a résztvevők. Az önkifejezés jellegzetessége ugyanis, hogy akkor teljesedik ki általában, ha az alkotó önmaga lehet az alkotás pillanatában, vagyis védtelen, sebezhető, kiadja magát önkéntelenül.
Önmagam kiadása nem könnyű feladat, bizalmi kérdés, és a bizalom az egy veszéllyel teli állapot. Akkor beszélhetünk róla csak, ha a bizalmi döntésből eredő lehetséges veszteség aránytalanul nagyobb, mint a szerzett előny. Egyébként egyszerű, mérlegelt döntésről lehet szó csak, amelyet amúgy is meghozna bárki, mert a vállalt kockázat elfogadható határértéken belül marad. A bizalom magában hordozza a szív megszakadásának lehetőségét. Kár, hogy ez a sebezhetőség az egyedüli, amely az önkifejezéshez kellő áramlatot táplálja, és kár, hogy az önkifejezés az élet alapja, maga, mert ha nem így volna, ki akarna ezzel a tűzzel játszani folyton?
A játékban nem történik más, mint, hogy a résztvevők családi, baráti körben összeépített házain érzelmek, gondolatok, vágyak, titkok jelennek meg. Ezeket elhozzák és leteszik a terepasztalra, tulajdonképpen önkéntelenül megmutatják önmagukat. Az alkotások pedig védtelen biztonságban várakoztak a látogatókra, eddig már három alkalommal.

Idén egy gyönyörű helyszín fogadott be bennünket, a Bálna a IX. kerületben. Majdnem minden eleme új ennek az idei játéknak, de a friss kezdet egyben lehetőséget kínál arra, hogy a játékot ez évtől az egész városra kiterjesszük. A meghívás későinek tűnhet, de van még három nap a regisztrációból, az építésig pedig minimum hat, így talán nem olyan lehetetlen ez a vállalkozás. Nagyon örülnénk, ha eljönne. Telkekért erre a linkre kattintva regisztrálhat, ugyanitt további információt olvashat a játékról. A regisztrációval automatikusan hozzájárul a rendezvény költségeihez, amit nagyon köszönünk.

 Remélem, hamarosan találkozunk.
Üdvözlettel
Keresztesi Barbara
Napfény Poszt – Budapest napos oldala
www.napfenyposzt.hu
Múzeum mézeskalácsból

 


Reklám (x)